NOS SportAangepast

Zonderland pakt twee toesteltitels

Epke Zonderland heeft op de NK turnen twee nationale titels behaald. De Fries, in voorbereiding op de Spelen, was in Rotterdam de beste op rek en brug.

Zonderland deed op beide toestellen z'n olympische oefening.

Op rek ging dat na een geslaagde driedubbele combinatie vluchtelementen alsnog mis. Zijn score van 15,400 was desondanks goed voor de gouden plak.

Zonderland had zich niet optimaal voorbereid op de titelstrijd door het volle programma van de afgelopen weken. "Het kostte wat moeite om de focus te houden, maar gelukkig kom ik steeds meer op routine door de oefeningen. Al ging het dan nu bij de Gaylord 2 mis."

De andere nationale titels waren voor Glenn Smink (vloer), Anthony van Assche (ringen), Jeffrey Telussa (sprong) en Melvin Ornek (voltige).

Twee titels voor Top

Bij de vrouwen won Lisa Top de toestelfinales op vloer en balk. In die laatste finale versloeg ze Céline van Gerner, die zaterdag de meerkamp had gewonnen. Van Gerner , in voorbereiding op de Olympische Spelen, voegde daar zondag nog de brugtitel aan toe. Wyomi Masela, die afgelopen woensdag te horen kreeg dat ze niet naar Londen mag, won het goud op sprong.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl