NOS NieuwsAangepast

Slechtste jongerenwijk in Friesland

De slechtste wijk voor jongeren ligt in Leeuwarden. Dat blijkt uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut. De organisatie heeft een ranglijst van slechtste wijken gepubliceerd.

Op een in die lijst staat de wijk Schieringen in Leeuwarden. Op twee, vier en vijf staan de Rotterdamse wijken het Oude Noorden, Schiemond en de Tarwewijk. Het Huygenspark in Den Haag staat op nummer drie.

In wijken waar kinderen het slecht hebben, is volgens de stichting veel criminaliteit en kindermishandeling. Ook zijn er veel voortijdige schoolverlaters die geen baan kunnen vinden.

Volgens het Verwey-Jonker Instituut zijn jongeren het beste af in de gemeente Schiermonnikoog.

Gegevens

Bekijk hier onder een tabel met de gegevens van het Verwey-Jonker Instituut over Schieringen, afgezet tegen het landelijk gemiddelde. De cijfers zijn in procenten.

Wijk Vroegtijdig schoolverlaters Kinderen in uitkeringsgezin Tienermoeders Schieringen 6.81 37.44 9.17 Landelijk gemiddelde 3.52 5.22 0.65

Wijk Criminele jongerenKinder-mishandelingAchterstandsleerlingen Schieringen 6.72 7.96 37.59 Landelijk gemiddelde 2.90 0.83 12.78

Wilt u weten hoe uw wijk het doet? Zoek uw wijk in de gegevensdatabase (.xls) of bekijk de gegevens in een kaart van Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl