NOS WielrennenAangepast

Toch weer zaak tegen Armstrong

Het Amerikaanse antidopingagentschap heeft oud-wielrenner Lance Armstrong officieel beschuldigd van het gebruik van doping.

De Amerikaan zou zijn zeven Tour-zeges kwijt kunnen raken en mag per direct niet meer meedoen aan triatlons.

Het USADA beschuldigt Armstrong van (de bevordering van) het gebruik van epo, testosteron, groeihormonen, steroïden en bloedtransfusies. Het agentschap zegt bewijzen te hebben die zijn verzameld in een onderzoek naar de ploegen van de Texaan. Ploegleider Johan Bruyneel en twee artsen worden ook beschuldigd.

In februari werd een onderzoek van de Amerikaanse overheid naar Armstrongs mogelijke dopinggebruik nog gesloten.

Armstrong laakt aantijging

Armstrong reageerde op de aanklacht zoals hij altijd al heeft gereageerd. De Texaan ontkent alles. "De aantijgingen zijn ongegrond en gedreven door wrok", verklaart de oud-wielrenner.

"Het zijn schandelijke beschuldigingen van meer dan zestien jaar geleden die worden opgerakeld om te voorkomen dat ik kan sporten als triatleet en om te proberen me mijn zeven Tourzeges af te pakken."

Volgens Armstrong, die nooit op doping is betrapt, komt USADA op de proppen met dezelfde getuigen die hem in diskrediet brachten in het federale onderzoek, dat uiteindelijk niet leidde tot een officiële strafklacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl