NOS NieuwsAangepast

FNV Bouw: machtsmisbruik banken

Voorzitter John Kerstens van vakbond FNV Bouw is boos op de banken, omdat die na de Vestia-affaire terughoudender zijn geworden met leningen aan woningcorporaties.

Hij vindt het slecht voor de woningbouw en de Nederlandse economie als het voor corporaties moeilijker wordt om bouwprojecten te financieren.

"De banken zijn bezig hiermee hun allerlaatste krediet in de samenleving te verspelen. De ene sector, de corporaties, kan op dit moment zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid niet uitvoeren, de andere sector, de banken, wil het niet. Huurders en bouwvakkers zijn de dupe van de spelletjes die hoge heren spelen" zegt Kerstens.

Premier Rutte

"Het is de hoogste tijd dat Mark Rutte ze in het Torentje uitnodigt, om ze als kleine schooljongetjes streng toe te spreken", meent Kerstens

Gisteren meldde de NOS dat corporatiedirecteuren merken dat banken voorzichter zijn geworden met het lenen aan corporaties.

Een woordvoerder van ABN Amro bevestigt die ontwikkeling. "De sector is veranderd, risicovoller geworden en daar moeten we rekening mee houden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl