NOS NieuwsAangepast

Metro R'dam weer vrijgegeven

Het metroverkeer in Rotterdam is vrijgegeven. De politie sloot vanmiddag drie metrostations af na een bommelding, maar er werd niets gevonden.

Volgens de politie riep een man in een metrostel iets over een bom of een bomalarm en stapte vervolgens uit. Passagiers waarschuwden vervolgens de metrobestuurder. Die zette het metrostel stil op station Delfshaven en waarschuwde de politie. In het metrostel stond een verlaten rugzak. Daarin werd niets gevonden.

Er zijn camerabeelden waarop de man is te zien. Ook zijn er verschillende getuigen uit het metrostel gehoord. "Wij willen de man op z'n zachtst gezegd graag spreken, al is het maar om te proberen de schade te verhalen", zegt de politiewoordvoerder.

Delfshaven

Na de bommelding reden er korte tijd geen metro's tussen station Dijkzigt en station Schiedam. Van de vier lijnen in Rotterdam waren er drie ontregeld.

De RET startte het metroverkeer rond 16.00 uur weer op, nadat de metrostations Marconiplein en Coolhaven waren vrijgegeven. Alleen Delfshaven bleef langer dicht. De metro kon het station wel weer passeren.

Tramverkeer

Ook het tramverkeer had last van de bommelding en werd omgeleid, onder meer vanwege voertuigen van de hulpdiensten die op de tramrails stonden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl