NOS NieuwsAangepast

Keith Bakker: ik ben mishandeld

Verslavingsdeskundige Keith Bakker zegt dat hij in de gevangenis door medegedetineerden zwaar is mishandeld. Bakker heeft een telefonisch interview gegeven aan het tv-programma Profiel van HUMAN, waarin hij dat zegt en hij schrijft dat ook op zijn eigen site.

In de uitzending van Profiel vertelt Bakker dat hij zwaar is aangevallen en dat het erg heftig is in de gevangenis: "Ze horen het woord verkrachter en als je in elkaar wordt gebeukt, kun je niet uitleggen dat je absoluut geen verkrachter bent", aldus Bakker.

Lelystad

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie wil alleen bevestigen dat er iets is voorgevallen rond Keith Bakker en dat er daarna maatregelen zijn genomen. Welke maatregelen dat zijn, wilde de woordvoerder niet zeggen.

De verslavingsdeskundige werd onlangs veroordeeld tot 5 jaar cel wegens verkrachting en misbruik van een aantal vrouwelijke cliënten. Hij besloot om niet in hoger beroep te gaan. Hij zit nu vast in de gevangenis van Lelystad.

In augustus waren er ook al berichten dat Bakker in de gevangenis was mishandeld. Hij zat toen in voorarrest in Almere en zou daar in elkaar zijn geslagen en zijn geschopt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl