NOS NieuwsAangepast

Onderzoek: dingo doodde baby

De Australische Azaria Chamberlain werd 32 jaar geleden inderdaad meegenomen en gedood door een dingo. Dat heeft de lijkschouwer in Darwin bepaald. Daarmee komt een einde aan de bekendste verdwijningszaak van Australië.

Azaria Chamberlain was negen weken oud toen ze door haar ouders werd meegenomen op een vakantietrip naar de bekende rots Uluru. Daar verdween de baby spoorloos. Volgens de ouders werd ze uit de tent geroofd door een dingo, een wilde hond. Het kind is nooit teruggevonden.

Aanvankelijk oordeelde de rechtbank dat de ouders het kind hadden vermoord. Moeder Lindy werd tot levenslang veroordeeld. Die straf werd zes jaar later herroepen, nadat in de buurt van een dingo-nest het bebloede vestje werd gevonden dat Azaria droeg op de avond van haar verdwijning.

Verfilming

Het is het vierde onderzoek dat justitie heeft laten verrichten naar de verdwijning van de baby. De ouders van Azaria hadden om een nieuw onderzoek gevraagd, omdat ze niet willen dat de doodsoorzaak "onbekend" blijft. Hoewel eerder al was aangetoond dat het kind werd meegenomen door een dingo, werd nooit erkend dat het meisje daadwerkelijk door een dingo gedood is.

De verdwijningszaak is de bekendste van Australië en werd verfilmd als 'A cry in the dark' met Meryl Streep in de hoofdrol.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl