NOS NieuwsAangepast

Pathé R'dam ontruimd na noodweer

Hevige regenval heeft in Rotterdam tot wateroverlast geleid. De Pathé-bioscoop in het centrum van Rotterdam is ontruimd omdat het gebouw de hoeveelheid water niet aankon. In de ondergrondse verdiepingen van het gebouw stond 15 centimeter water.

Volgens de politie zijn zo'n 50 mensen geëvacueerd. Ook een casino dat in het gebouw van Pathé is gehuisvest, is ontruimd. Het Oude Luxor Theater heeft eveneens last van het noodweer; daar zijn de kleedkamers ondergelopen.

De politie zegt dat er ruim dertig meldingen van wateroverlast zijn binnengekomen. In vrijwel alle gevallen gaat het om ondergelopen kelders en straten die blank staan. In de Crooswijksestraat in Rotterdam is het wegdek verzakt.

'Gebrek aan wind'

De brandweer richt zich vanwege het grote aantal meldingen eerst op bedrijven en restaurants. Pas daarna kunnen particulieren rekenen op hulp, zegt de brandweer.

NOS-weerman Gerrit Hiemstra zegt dat de buien zich langzaam verplaatsen, omdat Nederland nu in het centrum van een lagedrukgebied ligt. "In die tijd valt er op sommige plaatsen zo veel regen dat het riool die hoeveelheid water niet kan verwerken. Er is echt een gebrek aan wind."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl