NOS NieuwsAangepast

LinkedIn: geen misbruik accounts

Volgens LinkedIn is er geen misbruik gemaakt van de gestolen wachtwoorden van de sociale netwerksite. Ook zouden geen e-mailadressen gepubliceerd zijn van gebruikers van wie het wachtwoord is uitgelekt. Gebruikers zouden niet hebben geklaagd over misbruik.

Dat schrijft LinkedIn in een e-mail aan de NOS (pdf). "Voor zover wij weten zijn er geen bijbehorende inlog e-mailadressen gepubliceerd en wij hebben dan ook geen enkel bericht ontvangen van een onrechtmatige toegang." Linkedin maakt niet duidelijk waarop het baseert dat er geen misbruik zou zijn gemaakt. Op een blog schrijft het bedrijf dat er nog onderzoek gedaan wordt.

Geïnformeerd

Eerder deze week dook op een Russische hackerssite een bestand op met de wachtwoorden van 6,5 miljoen gebruikers. LinkedIn zegt dat de getroffen gebruikers allemaal geïnformeerd zijn. Ook heeft de sociale netwerksite een betere beveiliging. Hoe het lek kon ontstaan is niet bekend.

LinkedIn adviseert gebruikers om regelmatig het wachtwoord te veranderen. Dat verkleint de kans op problemen bij een herhaling.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl