NOS NieuwsAangepast

PVV-Statenlid legt functie neer

Het Utrechtse PVV-Statenlid Jos van Hal Scheffer heeft zijn functie neergelegd. Zijn vrouw is maandag gearresteerd in verband met een fraudeonderzoek. Van Hal Scheffer verwacht veel publiciteit rond deze zaak en zegt dat hij daarmee de Provinciale Staten van Utrecht en zijn partij niet wil belasten.

Van Hal Scheffers echtgenote werd maandag opgepakt. Zij is directeur-eigenaar van het advocatenkantoor Scheffer in Den Haag. Volgens de Telegraaf heeft zij onder meer woningcorporaties opgelicht, door het vervalsen van uitspraken en brieven van de Raad van State.

Ook zou er drie miljoen euro verdwenen zijn van depotrekeningen. Dit zijn rekeningen die advocaten gebruiken om betalingen en ontvangsten voor cliënten te doen.

Geen verdachte

Van Hal Scheffer zegt dat zijn vrouw zich op het politiebureau heeft gemeld. Hij weet niet waar zij van verdacht wordt. Volgens haar advocaat Theo Hiddema verdenkt het OM haar van valsheid in geschrifte.

Van Hal Scheffer zegt ''formeel" geen functie te hebben bij het kantoor van zijn vrouw. Hij probeerde wel nieuwe klanten voor haar kantoor te vinden. Van Hal Scheffer is interim-manager in de ouderenzorg en werkt ook voor het bedrijfsleven. "Het was een ambitie van het advocatenkantoor om in de zorgmarkt ook meer te gaan doen," zei hij tegen de NOS.

Van Hal Scheffer is zelf geen verdachte in het onderzoek. De politie heeft hem gezegd dat het in de lijn der verwachting ligt dat hij zal worden gehoord, maar dit gebeurt niet op de korte termijn.

Opvolger

De PVV-fractie in de Provinciale Staten van Utrecht heeft begrip voor het besluit. Fractievoorzitter Derksen noemt hem een "uitstekend Statenlid". "Maar er gebeurt nu zoveel in zijn leven dat er geen tijd is voor een politieke bijbaan", zegt hij.

Van Hal Scheffer wordt als Statenlid opgevolgd door Wim Ubaghs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl