NOS NieuwsAangepast

Zorggroep Limburg onder toezicht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft een deel van de Stichting Zorggroep Noord- en Midden-Limburg onder verscherpt toezicht gesteld. Het zijn verpleeg- en verzorgingshuizen en thuiszorg in de regio's Horst-Venray en Venlo.

Bij de stichting zou veel zijn misgegaan. Zo zouden er meer dan eens mensen gevallen zijn en werd sondevoeding een paar keer verkeerd toegediend.

De inspectie heeft kritiek op de manier waarop de stichting die incidenten heeft afgehandeld. "De analyses die ze maakten naar aanleiding van deze zaken waren in een aantal gevallen onvoldoende en soms zelfs misleidend", aldus een woordvoerder van de inspectie.

Onaangekondigd

"Daardoor kwamen de oorzaken van de incidenten niet naar boven. Ook werden de cliënten en hun familie niet goed geïnformeerd, terwijl ze daar gewoon recht op hebben."

"De komende zes maanden zitten we er bovenop", zegt de woordvoerder. "De zorggroep moet ons iedere maand informeren over de verbeteringen en we komen aangekondigd en onaangekondigd op bezoek. Als we na zes maanden geen verbetering zien, dan volgen verdere stappen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl