NOS NieuwsAangepast

Aangifte advocaat La S. voor lekken

Door redacteur politie en justitie Ilan Sluis

De advocaat van de vrijgelaten kroongetuige Peter la S., Richard Korver, doet aangifte van het lekken van informatie door justitie aan NRC. De krant NRC.Next meldde vanmorgen als eerste de vrijlating van La S. op basis van opsporingsbronnen.

Volgens advocaat Korver is het niet de eerste keer dat vanuit justitie informatie over Peter la S. naar de media wordt gelekt. "Je mag van justitie verwachten dat ze zorgvuldig omgaan met informatie over een bedreigde kroongetuige. Dat is kennelijk niet het geval. Mijn cliënt loopt gevaar, zeker nu hij vrij is, en mag dus minstens verwachten dat de instantie die voor zijn veiligheid moet zorgen, niet van alles lekt naar de media."

Deal

Het is niet de eerste keer dat Korver aangifte doet. Eerder deed hij aangifte over het lekken van informatie naar de NOS. Toen ging het over documenten waaruit bleek dat Peter la S. 1,4 miljoen euro krijgt voor zijn verklaringen.

Peter la S. is kroongetuige in het zogeheten liquidatieproces, waarbij diverse verdachten terecht staan voor moorden in de Amsterdamse onderwereld, maar is zelf ook verdachte van moord. Hij sloot daarover een deal met justitie. Afgesproken is dat hij voor die moord 8 jaar cel krijgt in ruil voor zijn verklaringen. Van die straf heeft hij nu tweederde in voorarrest uitgezeten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl