NOS NieuwsAangepast

Alpe d'HuZes dit jaar tweedaags

De inzamelingsactie Alpe d'HuZes, waarbij geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek, gaat vandaag van start. Door het grote aantal van 8000 aanmeldingen duurt het evenement voor het eerst twee dagen.

Vandaag fietsen zo'n 3000 Nederlanders de Franse berg Alpe d'Huez op. Morgen proberen de andere 5000 deelnemers de top van de berg te bereiken.

Vorig jaar bracht de fietsactie ruim 20 miljoen euro op. De organisatie verwacht dat vandaag en morgen veel meer geld wordt opgehaald. Het streefbedrag is 30 miljoen euro.

Guido Weijers

Aan de actie doen ook bekende Nederlanders mee. Cabaretier Guido Weijers wil de berg morgen zes keer beklimmen. Oud-premier Dries van Agt voert een team aan dat bestaat uit zijn kinderen en kleinkinderen. De 81-jarige Van Agt fietst de Alpe d'Huez niet zelf op.

Alpe d'HuZes bestaat sinds 2006 en krijgt steeds meer aandacht in de media. Het Radio 2-programma Knooppunt Kranenbarg zendt al de hele week uit vanaf de berg. De NCRV en de NOS doen vanavond en morgenavond op Nederland 1 verslag van de Alpe d'HuZes.

De NOS zendt vanavond een vooruitblik uit over Alpe d'HuZes, van 19.30 tot 19.55 uur, op Nederland 1 Morgen is er een verslag van het evenement, van 19.00 tot 19.55 uur, ook op Nederland 1

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl