NOS NieuwsAangepast

Bezetting vliegveld Tripoli voorbij

De bezetting van het vliegveld van de Libische hoofdstad Tripoli is voorbij. Regeringsgetrouwe troepen hebben de luchthaven weer onder controle.

Vanochtend nam een militie het internationale vliegveld in. De rebellen omsingelden de vliegtuigen met tanks. Alle vluchten werden geschrapt. Een deel van het luchtverkeer verliep via een nabijgelegen luchtmachtbasis.

De aanvallers maken onderdeel uit van de al-Awfea Brigade. Hun leider, kolonel Abu Oegeila al-Hebshi, zou zich op het vliegveld bevinden. Volgens de brigade is hij gisteren overmeesterd door de veiligheidsdienst. De Libische regering zegt dat ze niets te maken heeft met "de verdwijning en ontvoering" van Hebshi.

Milities

Andere millities, die een alliantie hebben gesloten met de regering, trokken later na de aanval van de rebellen naar de luchthaven. Getuigen meldden dat er geschoten werd.

Vanavond kwam het bericht dat het vliegveld weer in handen van de regering is. Tientallen leden van al-Awfea zijn gearresteerd en ontwapend, zei de Libische onderminister van Binnenlandse Zaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl