NOS NieuwsAangepast

Forensentaks uitgesteld

Pas na de verkiezingen buigt de Tweede Kamer zich over de maatregel om de reiskostenvergoeding te belasten. Dit blijkt uit de uitwerking van de fiscale maatregelen uit het Begrotingsakkoord 2013 die vandaag naar de Kamer is gestuurd door staatssecretaris Weekers van Financiën.

Uit het document blijkt dat er meer tijd nodig is "voor een nadere uitwerking van de maatregelen met betrekking tot woon-werkverkeer". Het voornemen staat in het Vijfpartijenakkoord van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Beperken

De afschaffing van de belastingvrije vergoeding voor het woon-werkverkeer heeft de laatste weken geleid tot een stortvloed aan kritiek. Sommige werknemers zouden er bij uitvoering van het plan honderden euro's per maand op achteruit gaan. Vier van de vijf partijen van het Vijfpartijenakkoord willen de maatregel beperken.

Andere maatregelen uit het Vijfpartijenakkoord worden wel voor de verkiezingen door de Tweede Kamer geloodst. Dat geldt bijvoorbeeld voor de btw-verhoging en de verhoging van de accijns op alcohol en tabak. Maar over de forensentaks valt dus pas na 12 september een definitief besluit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl