Henk Krol lijsttrekker ouderenpartij

Henk Krol wordt de lijsttrekker voor de partij 50PLUS»
Henk Krol wordt de lijsttrekker voor de partij 50PLUS ANP

Henk Krol wordt voor de Tweede-Kamerverkiezingen de lijsttrekker voor de partij 50PLUS. Hij is nu lid van de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Ook stond hij op de lijst voor de Eerste-Kamerverkiezingen. Vorige week werd al bekend dat Krol de lijst van 50PLUS wilde aanvoeren, maar toen zei partijvoorzitter Nagel dat er mogelijk nog meer kandidaten waren. Vanavond maakte de partij bekend dat Krol de enige is die zich beschikbaar heeft gesteld voor het lijsttrekkerschap.

Krol (62) is vooral bekend als hoofdredacteur van de Gay Krant. In 2009 ontving hij de staatsprijs voor de homo-emancipatie.

Emancipatiestrijd

Het is de eerste keer dat 50PLUS meedoet aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. 50Plus zet zich in het bijzonder in voor de ouderen. In 1994 drongen twee ouderenpartijen door in de Tweede Kamer. Het Algemeen Ouderen Verbond haalde toen zes zetels, de Unie 55+ wist één zetel in de wacht te slepen.

Krol ziet zijn inzet voor 50Plus als onderdeel van de emancipatiestrijd waar hij zijn leven aan heeft gewijd. "Ik heb mijn hele leven lang gestreden voor de rechten van mensen die in de verdrukking zaten, ik ga dit nu uit volle overtuiging voor de ouderen doen", zegt Krol.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio