NOS NieuwsAangepast

SP: AOW-leeftijd geen breekpunt

Als de SP na de verkiezingen gaat regeren, zal die partij de verhoging van de AOW-leeftijd niet koste wat kost terug willen draaien. Volgens lijsttrekker Emile Roemer is het geen breekpunt, zoals geen enkel onderwerp voor zijn partij een breekpunt is.

Roemer zei dat tijdens een debat met D66-leider Pechtold, georganiseerd door vrouwenblad Libelle.

Het huidige kabinet heeft de AOW-leeftijd verhoogd naar 67 jaar. Nu krijgt iedereen nog met 65 jaar AOW, maar dat wordt de komende jaren stapsgewijs met een maand verhoogd. Uiteindelijk komt de AOW-leeftijd in 2025 op 67 jaar te liggen. De Eerste Kamer moet de wet nog goedkeuren.

'Maakpunten'

In het Libelle-debat zei Roemer dat de SP nog steeds vindt dat iedereen met 65 jaar met pensioen moet kunnen, en dat hij zich daar hard voor zal maken in de formatie. Hij wilde het geen breekpunt noemen. "De SP heeft geen breekpunten, alleen maar maakpunten", zei hij.

"Zolang de werkloosheid stijgt, heeft het prioriteit om mensen onder de 65 aan het werk te krijgen of te houden", stelde Roemer. Volgens hem is er niets veranderd aan het SP-standpunt over de AOW-leeftijd. D66-leider Pechtold zag wel degelijk beweging bij Roemer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl