NOS NieuwsAangepast

'Canadese moordenaar in Parijs'

De man die wordt verdacht van een gruwelijke moord in Canada is meerdere keren gezien in Parijs. Ook is zijn telefoon daar gebruikt. Dat melden Franse media.

Luka Rocco Magnotta zou vorige week vrijdag een vriend hebben vermoord en diens dood hebben gefilmd. Bovendien verstuurde hij lichaamsdelen van het 33-jarige slachtoffer naar twee politieke partijen. Hij vluchtte voordat de moord werd ontdekt.

De Canadese politie gaat ervan uit dat hij naar Frankrijk is gevlucht. Daar werd Magnotta dit weekend twee keer gezien: bij een café en in een hotel.

Kotszakje

In het hotel in Bagnolet, even buiten Parijs, werden spullen gevonden die van hem zouden zijn, zoals een kotszakje van de vliegtuigmaatschappij waarmee hij zou hebben gevlogen. De 29-jarige verdachte werd echter niet aangetroffen.

Bij het café waar hij een glaasje cola zou hebben gedronken, nam de politie enkele frisdrankflesje mee voor onderzoek. Ook werd gesproken met getuigen en zijn beelden van bewakingscamera's meegenomen.

Volgens de Franse krant Le Figaro kon de politie aan de hand van zijn telefoon herleiden dat Magnotta zaterdag in Parijs was. Waar hij nu is, is niet bekend.

Vliegveld

De politie heeft honderden tips ontvangen over de voortvluchtige. Op stations en vliegvelden is extra bewaking ingeschakeld.

Interpol heeft Magnotta op zijn opsporingslijst gezet. De politieorganisatie gaf vandaag foto's vrij van Magnotta op een vliegveld, maar meldde er niet bij wanneer of waar die foto's genomen zijn.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl