NOS SportAangepast

Zware middag Djokovic en Federer

Novak Djokovic is op Roland Garros in de achtste finales tegen Andreas Seppi ontsnapt aan uitschakeling.

De nummer één van de wereld worstelde zich met 4-6, 6-7 (5), 6-3, 7-5, 6-3 langs de Italiaan, die in de vorige zeven onderlinge duels slechts twee keer een set had gewonnen.

Djokovic ontbeerde zijn gebruikelijke vastheid en kende regelmatig problemen tegen de solide spelende Seppi. Na twee sets leek het leed geleden; hij won de derde set en kwam op 3-0 in de vierde.

Seppi, die twee vijfsetters in de benen had, bleek echter taai en kwam terug tot 3-3. Na de set toch verloren te hebben, toonde hij ook in de vijfde karakter; na ruim vier uur capituleerde hij echter.

Federer verslaat dappere Goffin

Terwijl Djokovic worstelde op Court Philippe Chatrier, had Roger Federer het zwaar op Suzanne Lenglen, waar hij David Goffin met 5-7, 7-5, 6-2 en 6-4 de baas was.

De 21-jarige Belg, die zijn debuut mocht maken na de afmelding van Gaël Monfils, beleefde een sprookje in Parijs. Hij was de eerste luckyloser bij de laatste zestien van een grand slam-toernooi sinds zijn landgenoot Dick Norman op Wimbledon in 1995.

Goffins sprookje duurde tegen Federer nog even voort. Hij pakte de eerste set door een break op 6-5 en werd zelfs pas op 5-5 gebroken bij de eerste kans van Federer. Vervolgens bleef de Belg zich dapper verweren met af en toe prachtig tennis, maar tevergeefs.

Tsonga maakt set vijf maandag af

Opnieuw speelde duisternis de late partijen parten. Juan Martín del Potro en Tomás Berdych stopten ermee na drie sets (2-1 voor de Argentijn).

De partij tussen Jo-Wilfried Tsonga en Stanislas Wawrinka werd pas in de vijfde set van hogerhand stilgelegd. Het leidde tot hevig boegeroep van de Franse fans, die hun held op een 6-4, 7-6, 3-6, 3-6, 4-2 voorsprong wisten. De spelers hadden er minder problemen mee en namen zonder morren kennis van het besluit.

Tot dan was de partij er een om van te smullen. Tsonga had in set vijf de break te pakken, maar Wawrinka kreeg kansen zat om gelijk te maken. De uitkomst is dan ook zeker geen uitgemaakte zaak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl