NOS SportAangepast

Europese titel Keizer/Van Iersel

Beachvolleybalsters Sanne Keizer en Marleen van Iersel zijn in Scheveningen Europees kampioen geworden.

In de finale was het Nederlandse duo met 21-17 en 21-11 duidelijk te sterk voor Vicky Arvaniti en Maria Tsiartsiani uit Griekenland.

Het duel met de Grieksen was nooit echt spannend. In de eerste set sloeg het als derde geplaatste Nederlandse duo vlot een gat van enkele punten en die marge werd vastgehouden. De tweede set was een formaliteit voor Keizer/Van Iersel.

Keizer en Van Iersel zijn het eerste Nederlandse koppel dat met het EK-goud aan de haal gaan. Rebekka Kadijk won in het verleden wel vier keer zilver met drie verschillende partners.

"Dit is zo gaaf!"

Keizer en Van Iersel waren superblij met hun eerste Europese titel. "Natuurlijk weten we dat er dit jaar iets heel belangrijks op het programma staat", verwees Keizer naar de Spelen. "Maar dit is ook zo gaaf om voor eigen publiek de titel te pakken. Het is een heel mooi opstapje naar het grotere werk."

Keizer en Van Iersel, die hun titel vierden met een biertje, kwamen in de wedstrijd nauwelijks in de problemen. "We voelden ons heel erg sterk. Tijdens de wedstrijd gingen we ook steeds beter spelen. Dit is heerlijk", aldus Van Iersel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl