NOS NieuwsAangepast

Wekelijkse tv-gids in Telegraaf

De Telegraaf komt vandaag voor het eerst met een wekelijkse tv-gids in de krant. Ook de komende vijf zaterdagen drukt de krant de programmagegevens voor de hele week af.

Het vrijgeven van de programmagegevens is al jarenlang een discussiepunt tussen de omroepen en uitgevers. Begin deze maand steunde een Kamermeerderheid een voorstel om de tv-gegevens in ruil voor een vergoeding vrij te geven.

Geen vergoeding

De krant zegt geen vergoeding schuldig te zijn en beroept zich op een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in een Britse zaak. Het Hof bepaalde volgens De Telegraaf dat er voor de Britse tv-gegevens geen geld kan worden gevraagd en dus hoeft dat volgens de krant ook niet in Nederland.

In de jaren negentig publiceerde De Telegraaf ook al korte tijd de programmagegevens voor een hele week, totdat de rechter dat verbood.

Eerder maakte de krant al bekend een claim voor te bereiden tegen de Nederlandse Staat. De Telegraaf schrijft dat er jarenlang is betaald voor programmagegevens, terwijl dat niet had gehoeven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl