NOS NieuwsAangepast

'Canadese moordenaar in Frankrijk'

De Canadese politie gaat ervan uit dat de dader van een weerzinwekkende moord in Montreal naar Frankrijk is gevlucht. De politie denkt dat de porno-acteur Luka Rocco Magnotta de moord op een vriend filmde en op internet zette. Daarna stuurde hij lichaamsdelen van het slachtoffer naar twee politieke partijen.

In het appartement van Magnotta vonden agenten aanwijzingen dat hij op 26 mei naar Parijs is gevlogen. De moord kwam pas drie dagen later aan het licht toen een hand en een voet in de post werden aangetroffen. Op dezelfde dag werd in de buurt van de woning van Magnotta een romp gevonden, verstopt in een koffer.

Nieuw leven

Magnotta schreef in het verleden op blogs dat het makkelijk is een nieuw leven te beginnen in een ander land. Ook daarom denkt de politie dat hij de grens over is gevlucht. De Franse politie is inmiddels de jacht op Magnotta begonnen.

De politie heeft intussen het slachtoffer geïdentificeerd als de Chinese student Jun Lin. De 33-jarige man had een relatie met Magnotta en woonde bij hem in de buurt.

Familieleden spraken Jun voor het laatst op 24 mei, waarschijnlijk de dag van de moord. Vijf dagen later gaven ze hem op als vermist.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl