NOS NieuwsAangepast

Nieuwe cao provincieambtenaren

Voor 11.000 provincieambtenaren is er een akoord over een nieuwe cao. De betrokken vakbonden en het Interprovinciaal Overleg (IPO) zijn het eens geworden.

De ambtenaren krijgen met terugwerkende kracht een structurele loonsverhoging van 1,2 procent. Ook krijgen de werknemers de helft van de kosten voor een aanvullende arbeidsongeschiktheidsverzekering vergoed.

In april wezen de provinciemedewerkers via een referendum een bod van het IPO af. Deze week werden de onderhandelingen weer opgepakt en werden de partijen het eens. De bonden blazen mogelijke collectieve acties dan ook af.

De leden van de vakbonden kunnen over twee weken hun mening over het akkoord geven.

Gemeenten

Gemeenteambtenaren hebben nog geen nieuwe cao. In april werd een principeakkoord gesloten dat uitgaat van een loonsverhoging van 2 procent. Demissionair minister Spies van Binnenlandse Zaken liet toen weten dat 'onwenselijk' te vinden in een tijd waarin iedereen moet bezuinigen.

Onderhandelaar Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt vast aan het onderhandelingsresultaat. De leden, de individuele gemeenten, moeten zich nog over het akkoord uitspreken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl