NOS NieuwsAangepast

Prem stopt bij Radio 1

Prem Radhakishun stopt met zijn programma 'Premtime' op Radio 1. Hij is boos op de zender omdat de NOS zijn programma geregeld met nieuwsflitsen onderbreekt. Hij wil zelf bepalen wanneer het nieuws belangrijk genoeg is om zijn programma te onderbreken.

Radhakishun stopt niet bij de NTR. Hij gaat gewoon door met het televisieprogramma dat hij voor die omroep maakt. De NTR vindt het jammer dat Radhakishun niet doorgaat op de radio. "We zijn erg tevreden en willen er alles aan doen om te zorgen dat het programma doorgaat", zegt de NTR.

Oplossing

Ook zendercoördinator Laurens Borst wil Radhakishun op Radio 1 houden. "Zowel zender als luisteraars zijn erg tevreden met het programma. Ik hoop dat er nog een oplossing is. Ik wil binnenkort met hem aan tafel om te bespreken wat de mogelijkheden zijn."

Uitzendingen van Premtime zonder nieuwsonderbrekingen zijn volgens Borst geen optie. "Radio 1 blijft een nieuwzender, luisteraars willen het laatste nieuws horen. Dat zal dus ook af en toe in zijn programma zijn."

Radhakishun stopt per 1 september. Hij ontkent dat hij bezig is met contractonderhandelingen bij BNR, waar hij eerder werkte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl