NOS VoetbalAangepast

Dost tekent bij VfL Wolfsburg

Bas Dost gaat van sc Heerenveen naar VfL Wolfsburg.

De 23-jarige spits, afgelopen seizoen met 32 doelpunten topscorer in de eredivisie, tekent voor vijf jaar bij de Bundesliga-club.

Dost verruilde in 2010 Heracles Almelo voor de Friese club. Na een periode van gewenning werd hij in zijn eerste jaar gelijk clubtopscorer. Ajax klopte daarop aan bij de spits, maar die transfer viel ondanks een arbitragezaak in het water.

Na zijn vele doelpunten van het laatste seizoen stonden de clubs voor hem in de rij. Het werd uiteindelijk de club van trainer Felix Magath, die geen moeite had met de contractueel vastgelegde transfersom van 7,5 miljoen euro.

"Dost extreem gevaarlijk"

De Bundesliga heeft altijd al grote interesse gehad van Dost, zo liet de speler weten. "Van jongs af aan volg ik die competitie al met veel belangstelling. Het is prachtig dat ik nu de kans krijg me hier te bewijzen. Al in de winterstop was het eerste contact met Wolfsburg. Meteen bij mijn eerste gesprek met Magath had ik er een goed gevoel bij."

Magath is blij met zijn aanwinst. "Bas is een speler die zeer doelgericht is. In het strafschopgebied is hij extreem gevaarlijk. Ik weet zeker dat hij bij ons net zo belangrijk wordt als hij dat bij Heerenveen was."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl