NOS NieuwsAangepast

George W. Bush terug in Witte Huis

De Amerikaanse oud-president George W. Bush was vandaag even terug in het Witte Huis. Hij was samen met zijn vrouw Laura aanwezig bij de presentatie van hun officiële portretten.

Hoewel het hier om een traditie gaat, is de terugkeer opmerkelijk, omdat Bush geregeld door Obama als voorbeeld wordt aangehaald van hoe het niet moet. Zeker tijdens de verkiezingscampagne zal Obama er alles aan doen om de kiezer te herinneren aan de oorlogen en economische tegenslagen onder Bush.

Vandaag herinnerde Obama echter aan de hartelijke ontvangst die hij kreeg van Bush toen die het Witte Huis aan hem overdroeg.

Inspiratie

Bush was al ruim twee jaar niet in zijn voormalige ambtswoning geweest. Voor de ceremonie vandaag had hij oud-medewerkers en familieleden uitgenodigd, onder wie zijn dochters en vader, de oud-president.

Tijdens een korte speech zei Bush lachend te hopen dat zijn portret Obama zal inspireren. "Als u nu door de gangen van het Witte Huis loopt en nadenkt over problemen, kunt u naar dit schilderij kijken en denken: Wat zou George hebben gedaan?"

Ook herinnerde hij eraan dat toen de Britten in 1814 het Witte Huis in brand staken, presidentsvrouw Dolly Madison het portret van een andere "GW" redde, de eerste president George Washington. "Dus Michelle, als er iets gebeurt..."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl