NOS NieuwsAangepast

Robert M. en OM in hoger beroep

Robert M. gaat in hoger beroep. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam bevestigd.

De hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak werd op 21 mei veroordeeld tot 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van 67 zeer jonge kinderen.

Het Openbaar Ministerie gaat in reactie op de beslissing van M. ook in beroep. Volgens een woordvoerder geeft dat het OM meer ruimte tijdens het proces bij het gerechtshof.

Als het OM niet in beroep zou gaan, dan kan er bij het gerechtshof niet meer dan de 18 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging worden geëist.

Strafvermindering

Tjalling van der Goot, een van de advocaten van M., zegt dat zijn cliënt het niet eens is met het vonnis omdat het bewijs volgens hem onrechtmatig is verkregen en omdat hij de straf te hoog vindt.

De doorzoeking in het huis van M. was volgens de advocaten onrechtmatig. Daarom zou de informatie die op de computer van M. werd aangetroffen niet als bewijs mogen dienen. M. vindt verder dat hij strafvermindering had moeten krijgen omdat hij goed had meegewerkt met het onderzoek.

Tjalling van der Goot wil verder bij het hof de lengte van de gevangenisstraf aanvechten. Volgens de advocaat is het gek als je eerst 18 jaar de gevangenis in moet en daarna naar een tbs-kliniek moet. "De rechtbank zegt: meneer is ziek, maar zegt vervolgens je mag pas 18 jaar later naar de dokter", aldus Van der Goot.

Beroep

Het Openbaar Ministerie zei na de uitspraak tevreden te zijn met het vonnis. Het OM zei toen al dat het de mogelijkheid open zou houden om beroep aan te tekenen als Robert M. dit ook zou doen. Het is nog niet bekend wanneer het beroep dient.

De ouders van de slachtoffers hebben boos en teleurgesteld reagereerd op het hoger beroep van M. Dat zegt advocaat Richard Korver. De advocaat hoopt dat M. nog terugkomt van zijn beslissing zodat de ouders het hele proces niet nog een keer moeten meemaken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl