NOS NieuwsAangepast

Euro, beurzen verder onderuit

De euro is vandaag opnieuw verder in waarde gedaald ten opzichte van de Amerikaanse dollar. Voor het eerst in bijna twee jaar zakte de munt tot onder de 1,24 dollar. Voor 1 euro moet nu 1,2367 dollar worden neergelegd.

Beleggers maken zich zorgen over de Spaanse economie, die er slecht voorstaat. Daarnaast moet Madrid ergens de miljarden vinden om de Spaanse bank Bankia overeind te houden.

De ECB heeft al gezegd niet te kunnen helpen. Wat ook niet helpt, is de politieke onzekerheid in Griekenland en de mogelijkheid van een Griekse 'exit' uit de eurozone.

Beurzen

Niet alleen de koers van de euro daalde flink. Ook alle belangrijke Europese beurzen schreven rode cijfers. De Amsterdamse graadmeter AEX daalde 1,56 procent en sloot op 290,7 punten. De Midkap-index verloor 1,29 procent en eindigde op 477,74 punten.

Ook de beurzen van Londen, Frankfurt en Parijs doken in de min. Respectievelijk -1,74 procent voor de FTSE, -1,81 procent voor de DAX en het zwaarste verlies was voor de CAC: -2,24 procent.

De indices op Wall Street gingen mee in de Europese beursmalaise. De Dow Jonesindex daalde 1,28 procent en sloot op 12.420 punten. Technologie-index Nasdaq sloot met een verlies van 1,17 procent op 2837 punten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl