NOS NieuwsAangepast

Kort geding dreigt voor Vestia

Huurders van Vestia dreigen een kort geding aan te spannen tegen de noodlijdende corporatie. Ze zijn het oneens met het besluit van Vestia om vrijkomende huurwoningen te verkopen, in plaats van opnieuw te verhuren.

Vanwege de financiële problemen zet Vestia alle vrijkomende eengezinswoningen met een tuin te koop. In totaal wil de corporatie zo'n 15.000 van dit soort woningen van de hand doen.

Naar de rechter

Een groep huurders van Centraal Wonen Zevenkamp, een woongroep in Rotterdam-Noord met zestig huurwoningen, stapt nu naar de rechter. Toen er onlangs een woning vrijkwam stelden de huurders zoals gebruikelijk een nieuwe huurder voor, vertelt bewoonster Els Frigge. Toen die zich meldde op het kantoor van Vestia, kreeg hij te horen dat het huis verkocht zou worden, zegt Frigge.

Volgens Frigge negeert Vestia afspraken die al dertig jaar bestaan. "In een beheeroverkomst tussen ons en Vestia staat dat wij het recht hebben om zelf woningen toe te wijzen."

Brief aan directie

De woongroep heeft een advocaat in de arm genomen. In een brief aan de directie dringen de huurders erop aan om de vrijgekomen woning alsnog te verhuren. Gebeurt dit niet, dan volgt een gang naar de rechter.

"Woningen moeten verhuurbaar blijven totdat een goed alternatief is gevonden", aldus Frigge.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl