NOS NieuwsAangepast

Fransman vrijgelaten door FARC

De Colombiaanse guerrillabeweging FARC heeft de Franse journalist Romeo Langlois vrijgelaten. Deze week gaf de FARC een video vrij waarin werd aangekondigd dat de Fransman vandaag zou worden vrijgelaten.

De verslaggever van France 24 werd op 28 april gevangengenomen tijdens een vuurgevecht tussen het leger en FARC-rebellen. Langlois was mee met de Colombiaanse militairen om een reportage te maken over de zoektocht naar illegale drugslaboratoria van de FARC in de zuidelijke provincie Caqueta.

Tijdens die zoektocht stuitte het leger op een zwaarbewapende groep guerrilla's. Er ontstond een vuurgevecht, waarbij de Fransman gewond raakte aan zijn linkerarm. In de video die maandag werd vrijgegeven, zei Langlois dat hij zich wel bewust was van de risico's, maar dat hij niet had verwacht in zo'n gevaarlijke situatie terecht te komen.

Goed te eten

Volgens de Venezolaanse televisie heeft de FARC Langlois overgedragen aan vertegenwoordigers van het Internationale Rode Kruis en de Franse regering. Ook was er een Colombiaanse politicus bij de overdracht aanwezig.

Op televisiebeelden die vandaag zijn vrijgegeven, is Langlois lachend te zien. Hij zegt met respect te zijn behandeld door de FARC. De guerrilla's hebben hem nooit vastgebonden en hij kreeg goed te eten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl