NOS NieuwsAangepast

Orang-oetan-jong in Ouwehands

In Ouwehands Dierenpark in Rhenen is zondag een orang-oetan-jong geboren. Moeder Jewel beviel 's ochtends vroeg van een vrouwtje, meldde het park vandaag.

Moeder en jong maken het volgens het park uitstekend. De twee worden eerst nog gescheiden gehouden van de andere orang-oetans in het park. "De andere orang-oetans zijn heel nieuwsgierig en proberen een glimp op te vangen van het kersverse jong."

Morgen zullen moeder en kind voor het eerst naar buiten gaan en dan ook te zien zijn voor het publiek. "Het is altijd weer spannend om te kijken hoe dat verloopt", zegt de woordvoerder, "maar we verwachten dat alles goed gaat, omdat deze groep al lang samen is en al eerder jongen heeft meegemaakt."

Fokprogramma

De groep in Ouwehands bestaat uit zeven dieren. Naast moeder en kind zijn dat de vader van het jong, Bako, en nog twee vrouwtjes en twee jongen. Moeder Jewel kreeg voor het laatst zeven jaar geleden een jong.

De orang-oetan is een bedreigde diersoort. Ouwehands heeft een fokprogramma om de soort in stand te houden. De dierentuin is blij dat het jong een vrouwtje is, omdat die voor het fokprogramma welkom zijn. Als orang-oetans met negen jaar geslachtsrijp zijn, kunnen ze ongeveer eens in de vijf jaar een jong krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl