Felle debatten met Wilders

Geert Wilders tijdens het debat over het noodfonds ESM»
Geert Wilders tijdens het debat over het noodfonds ESM ANP

In het Kamerdebat over het Vijfpartijenakkoord zijn er felle botsingen geweest tussen PVV-leider Wilders en andere fractievoorzitters.

Wilders kreeg van verschillende kanten kritiek op zijn houding tegenover het akkoord. Hij heeft geen goed woord over voor de afspraken tussen de vijf partijen.

Onder anderen CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma wees erop dat Wilders in het Catshuis zeven weken heeft onderhandeld over allerlei ingrepen. "Tachtig procent van de maatregelen die nu zijn afgesproken, lagen in het Catshuis onbestreden op tafel," zei Buma. Wilders benadrukte dat hij nergens een handtekening onder heeft gezet en dat hij nergens voor verantwoordelijk is.

VVD-fractievoorzitter Blok vindt dat Wilders onduidelijk is over het terugdringen van de staatsschuld. Volgens Blok zijn PvdA en SP financieel degelijker dan de PVV. Blok noemde Wilders de meest linkse politicus van de Kamer. Wilders omschreef de VVD als "kampioen lastenverzwaringen."

Deel deze pagina

Video

  • video Felle botsing Wilders en Van Haersma Buma In het Kamerdebat over het Vijfpartijenakkoord zijn er felle botsingen geweest tussen PVV-leider Wilders en... andere fractievoorzitters. Onder anderen CDA-fractievoorzitter Van Haersma Buma wees erop dat Wilders in het Catshuis zeven weken heeft onderhandeld over allerlei ingrepen. "80 procent van de maatregelen die nu zijn afgesproken, lagen in het Catshuis onbestreden op tafel," zei Buma. Maar Wilders benadrukte dat hij nergens een handtekening onder heeft gezet en dat hij nergens verantwoordelijk voor is.
  • video Blok (VVD): Wilders meest linkse politicus van de Kamer In het Kamerdebat over het Vijfpartijenakkoord zijn er felle botsingen geweest tussen PVV-leider Wilders en... andere fractievoorzitters. VVD-fractievoorzitter Blok vindt dat Wilders onduidelijk is over het terugdringen van de staatsschuld. Volgens Bok zijn PvdA en SP financieel degelijker dan de PVV. Blok noemde Wilders de meest linkse politicus van de Kamer. Wilders noemde de VVD op zijn beurt "kampioen lastenverzwaringen."

Audio

  • 'Ze voelen zich verraden door Wilders' PVV-leider Wilders botste vandaag hard met de regeringspartijen VVD en CDA. Dat gebeurde in het debat over het Vijfpartijenakkoord.... Verslaggever Wilco Boom.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4443 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5616 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4524 keer afgespeeld

Meer video en audio