NOS NieuwsAangepast

Dodental aardbeving Italië op 16

Het dodental na de aardbeving in Noord-Italië is opgelopen tot zestien. Ook zijn er zes vermisten en zo'n tweehonderd gewonden, zegt de Italiaanse regering.

De slachtoffers vielen in de provincie Modena, waar het epicentrum van de beving was. De aardschok had een kracht van 5,8 op de schaal van Richter.

Volgens de ANWB Alarmcentrale zijn er geen Nederlanders gewond geraakt bij de aardbeving.

Het gebied ten noorden van Bologna wordt al de hele dag getroffen door naschokken. Rond 13.00 uur waren er drie zware naschokken, met ieder een kracht van meer dan 5 op de schaal van Richter.

Schade

In het getroffen gebied zijn op veel plaatsen gebouwen ingestort. Die waren al verzwakt door de aardbeving van 20 mei, die een kracht had van 6,0 op de schaal van Richter. Daarbij vielen toen zeven doden.

De schade lijkt ook groter dan bij de aardbeving van vorige week. Voor zo'n 6000 mensen wordt noodopvang georganiseerd.

Paniek

In de regio's Toscane en Emilia Romagna zijn na de aardschok scholen ontruimd. Ook viel het mobiele netwerk hier en daar uit en werd het treinverkeer stilgelegd.

In Bologna liepen mensen na de schok in paniek naar buiten. De beving was ook te voelen in Milaan en in stadjes in de Italiaanse Alpen.

President Napolitano heeft inwoners van het getroffen gebied een hart onder de riem gestoken. "Ik ben er zeker van dat we deze gebeurtenis te boven komen", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl