NOS NieuwsAangepast

Vier gewonden bij vliegtuigongeluk

Alle vier inzittenden van het vliegtuigje dat is neergestort op de Tweede Maasvlakte zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De vier mannen raakten zwaargewond.

Drie slachtoffers zijn naar ziekenhuizen in Rotterdam gebracht. Het vierde slachtoffer is per helikopter naar een ziekenhuis in Den Haag vervoerd.

Het gaat om twee volwassenen van 59 en 50 en kinderen van 17 en 10 jaar oud. De politie kon nog niet zeggen wat de relatie is tussen de inzittenden.

Rotterdam

De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven, omdat de familie nog op de hoogte moet worden gebracht. Wel is bekend dat de vier uit Rotterdam komen.

Volgens de PZC maakten de vier wel vaker een pleziertripje naar Zeeland per vliegtuig. De krant schrijft dat de Cessna was verhuurd aan een vliegschool uit Rotterdam.

De eenmotorige Cessna verdween vanmiddag rond het middaguur van de radar, nadat het was opgestegen van Zeeland Airport in Arnemuiden op weg naar Rotterdam The Hague Airport.

Noodlanding?

Na een paar uur zoeken vonden reddingswerkers het op een landtong op het westelijk gedeelte van de Tweede Maasvlakte. De politie weet nog niet of het vliegtuig is neergestort of dat de piloot heeft geprobeerd een noodlanding uit te voeren.

Het toestel is mogelijk in problemen gekomen door plotseling opkomende zeemist. De dikke mist bemoeilijkte ook de zoekactie.

Onderzoek

Het onderzoek naar het verongelukte vliegtuig kan nog wel een week duren, denkt de politie. Het toestel is in beslag genomen voor technisch onderzoek en wordt vanavond weggehaald.

De politie wil ook graag de piloot spreken, maar wacht daarmee tot zijn gezondheid is verbeterd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl