NOS SportAangepast

Webber winnaar GP van Monaco

Mark Webber heeft de grand prix van Monaco op zijn naam gebracht.

De Australische Red Bull-coureur, die van pole was gestart, hield op het stratencircuit de Mercedes van Nico Rosberg en de Ferrari van Fernando Alonso achter zich. De Duitser en de Spanjaard werden naar de tweede en derde plaats verwezen.

De race kende een chaotische start met een crash van onder anderen Romain Grosjean en Pastor Maldonado, waarna verscheidene coureurs de eerste bocht afsneden. De safety-car moest meteen al het circuit op.

Bij de hervatting mocht Webber weer als eerste gasgeven. Afstand nemen kon hij niet en aangezien passeren in Monte Carlo ondoenlijk is, werd de race beslist in de pits. Sebastian Vettel deed het daar het best. Met slechts één stop rukte de regerend kampioen op naar de vierde plek.

Webber steeg dankzij de overwinning naar de gedeelde tweede plaats in de WK-stand. Hij staat op 73 punten, evenveel als Vettel. Alonso gaat aan de leiding met 76 punten.

Uniek record

Met de zege van Webber is een nieuw record in de Formule 1 gevestigd. Tijdens de eerste zes Grote Prijzen is steeds een andere coureur als eerste over de meet gesneld. Dat is nog nooit eerder voorgekomen in de rijke historie van de koningsklasse van de autosport.

In Australië won Jenson Button de openinsgrace van het seizoen. Daarna was er ook een hoofdprijs weggelegd voor Alonso (Maleisië), Rosberg (China), Vettel (Bahrein) en Maldonado (Spanje).

In 1983 begon het Formule 1-seizoen met vijf verschillende winnaars: achtereenvolgens Nelson Piquet (in Brazilië), John Watson (Verenigde Staten), Alain Prost (Frankrijk), Patrick Tambay (San Marino) en Keke Rosberg (Monaco).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl