NOS VoetbalAangepast

Zwitserland verrast Duitsland

Duitsland, op het komende EK de tweede tegenstander van het Nederlands elftal, is zijn oefencampagne begonnen in Basel. Daar bleek Zwitserland verrassend met 5-3 te sterk.

Zonder de spelers van Bayern München zag de Duitse bondscoach Joachim Löw zijn ploeg zeeën aan ruimte weggeven en defensief klungelen. Eren Derdiyok trof drie keer doel voor de Zwitsers, die ook Stephan Lichsteiner en Admir Mehmedi zagen scoren.

De Duitse keeper Marc-Andre ter Stegen maakte geen al te sterke indruk. Voor de Duitsers scoorden Mats Hummels (kopbal), André Schürrle (schot van afstand) en Marco Reus (intikker). Aanvoerder Miroslav Klose speelde zijn 115de interland, maar was onzichtbaar.

Denen verliezen, Portugezen gelijk

Denemarken, dat op zaterdag 9 juni de eerste EK-tegenstander is, ving ook zijn voorbereiding met een nederlaag aan. De Denen bogen in het Duitse Hamburg met 3-1 voor Brazilië.

Hulk scoorde twee keer en gaf de assist voor de 2-0. Dat was een eigen doelpunt van voormalig NEC'er Niki Zimling. Nicklas Bendtner redde in de slotfase de Deense eer met een intikker na een rush van Zimling.

Portugal, de derde EK-opponent van de ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, kwam evenmin tot winst. Ondanks een enorm veldoverwicht bleven de Portugezen, die alleen van afstand voor gevaar zorgden, in Lissabon op een 0-0 gelijkspel tegen Macedonië steken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl