NOS NieuwsAangepast

Verdachte Patz-zaak aangeklaagd

De man die in New York heeft bekend dat hij 33 jaar geleden Etan Patz heeft gewurgd, is aangeklaagd voor doodslag. Dat blijkt uit stukken van de rechtbank.

De 51-jarige verdachte ligt op een beveiligde afdeling van een ziekenhuis na opmerkingen dat hij zichzelf iets wilde aandoen. Hij is voorgeleid via een videoverbinding.

De man heeft donderdag tegen de politie gezegd dat hij Patz 33 jaar geleden heeft gewurgd. De 6-jarige jongen verdween op 25 mei 1979 toen hij voor het eerst alleen naar de bushalte liep.

Volgens de advocaat van de verdachte is de man geestesziek en heeft hij geregeld hallucinaties. De verdachte zou manisch depressief zijn en lijden aan schizofrenie. De rechter wil dat de 51-jarige man psychiatrisch wordt onderzocht.

De vermissingszaak groeide uit tot een van de meest spraakmakende misdaadzaken in Amerika. De foto van de vermiste Etan verscheen op melkpakken om het publiek attent te maken op de vermissing. In 2001 werd hij officieel doodverklaard.

De man heeft bekend dat hij Etan heeft gedood en zijn lichaam heeft verstopt, zegt de politie. De man werkte destijds in een café in de buurt van het huis van Etan. In het verleden zou hij ook al in beeld zijn geweest als verdachte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl