NOS NieuwsAangepast

Pauselijke butler gearresteerd

De politie van het Vaticaan heeft een man opgepakt die ervan wordt verdacht vertrouwelijke documenten van de paus te hebben gelekt naar de pers.

De identiteit van de man is nog niet officieel vrijgegeven, maar Italiaanse bronnen melden dat het gaat om de persoonlijke butler van paus Benedictus. Bij zijn arrestatie vandaag zou de man vertrouwelijke documenten bij zich hebben gehad.

VatiLeaks

Het is voor het eerst dat er iemand wordt opgepakt voor het VatiLeaks-schandaal, waarbij persoonlijke brieven aan Benedictus werden gelekt naar de pers.

Zo werd er onder andere een kritische brief van een bisschop aan de paus gepubliceerd. De man beklaagde zich er bij Benedictus over dat hij was weggepromoveerd omdat hij corruptie binnen het Vaticaan aan de kaak stelde.

Motieven

Volgens correspondent Bas Mesters is het nog niet duidelijk wat de motieven van de man zijn. "Dat is koffiedik kijken. Meestal is het onvrede, misschien was hij het niet eens met de koers van het Vaticaan. Of misschien kreeg hij er gewoon veel geld voor."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl