NOS NieuwsAangepast

Blokkade nieuw Pirate Bay-adres

De internetproviders KPN, UPC, T-Mobile en Tele2 moeten binnen drie dagen een nieuwe website van The Pirate Bay blokkeren. Dat heeft de rechter bepaald na een verzoek van de stichting BREIN, die zich bezighoudt met auteursrechten.

Via The Pirate Bay kunnen mensen gratis muziek, films en software downloaden. BREIN trok eerder met succes ten strijde tegen de oerversie van The Pirate Bay.

IP-adres

Sinds vorige week omzeilt The Pirate Bay de blokkade door een nieuw IP-adres te gebruiken. BREIN vroeg internetproviders ook dat web-adres te blokkeren, maar die weigerden dat. De rechtbank in Den Haag besloot vandaag dat de providers het nieuwe IP-adres alsnog moeten blokkeren.

De vier providers krijgen een boete van 10.000 euro per dag (tot een maximum van 250.000 euro) als ze het nieuwe adres van The Pirate Bay niet blokkeren.

KPN en UPC maakten vanochtend bekend dat ze in hoger beroep gaan tegen de eerdere uitspraak van de rechter om The Pirate Bay te blokkeren. XS4ALL en Ziggo hebben al eerder laten weten dat ze dat doen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl