NOS NieuwsAangepast

GGD: burger moet tekort betalen

Niet alleen de GGD Zuid-Holland West heeft een miljoenenschuld, ook de GGD Zuid-Holland Zuid komt miljoenen tekort. Het gat in de begroting bedraagt ruim 2,3 miljoen euro.

Om dat gat te dichten wil de GGD Zuid-Holland Zuid dat er een beroep wordt gedaan op de burgers van de regio Drechtsteden. Het gaat om een heffing van 5 euro per inwoner van de negentien gemeenten in het gebied.

De schulden bij GGD Zuid-Holland Zuid werden in 2010 ontdekt. Het tekort bedroeg toen nog 1,8 miljoen euro. De verantwoordelijk directeur zit sindsdien ziek thuis.

Vacaturestop

Uit onderzoek bleek dat de organisatie te veel bestuurders in dienst had, waardoor het onduidelijk was wie de leiding had en welk beleid er gevoerd moest worden. Om dat te verhelpen werd een vacaturestop ingesteld en werd de GGD gereorganiseerd.

De organisatie maakte ook in 2011 nog verlies. Het totale tekort is inmiddels opgelopen tot 2,3 miljoen euro.

Gezondheidstaken

De GGD Zuid-Holland Zuid vervult gezondheidstaken voor negentien gemeenten met in totaal 470.000 inwoners. De gemeenteraden moeten later dit jaar een beslissing nemen over de heffing van 5 euro per persoon.

Gisteren maakte de GGD Zuid-Holland West bekend dat de organisatie in 2011 ruim 2,5 miljoen euro tekort kwam. De directeur is met bijzonder verlof naar huis gestuurd en er is een groot onderzoek ingesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl