NOS SportAangepast

Zonderland valt en mist finale rek

Epke Zonderland heeft bij de Europese kampioenschappen turnen in het Franse Montpellier opnieuw gefaald op zijn favoriete toestel rek.

De Fries kwam tijdens zijn oefening in de kwalificatie tot twee keer toe ten val en werd daarvoor zwaar bestraft in de score: 12,933.

Zonderland had verrassend besloten zijn drievoudige combinatie vluchtelementen te turnen, maar bij de laatste miste de titelhouder de stok. Hij hervatte zijn oefening, maar viel daarna nog een keer.

De mislukte oefening komt hem slecht uit. Zonderland is met Jeffrey Wammes in de race voor een olympisch ticket. Na de WK in Tokio en het test event in Londen stelde Zonderland al voor de derde keer teleur op het toestel waarop hij geldt als kandidaat voor olympisch goud.

Wammes profiteert niet van misstap

Wammes kon op zijn beste onderdeel (sprong) niet profiteren. Hij schoot bij de eerste sprong bij de landing door en liep de finale mis. Ook op rek en vloer, waar een technische fout hem 0,5 punt aftrek kostte, wist Wammes zich niet voor de finale te plaatsen.

Zonderland wist zich op het onderdeel brug met een score van 14,866 eveneens niet te plaatsen voor de finale. Op de ringen plaatste Yuri van Gelder zich met 15,183 als vijfde voor de finale.

Bart Deurloo kwam in actie op rek en voltige. Na twee van de drie subdivisies was echter al duidelijk dat hij zich op beide onderdelen niet voor de finale had geplaatst.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl