Maaskant trainer FC Groningen

Hans Nijland en Robert Maaskant»
Hans Nijland en Robert Maaskant NOS

Robert Maaskant is de nieuwe trainer van FC Groningen.

De 43-jarige Maaskant volgt Pieter Huistra op, die begin mei, na een dramatische tweede seizoenhelft, het veld moest ruimen. Groningen heeft hem vastgelegd voor een seizoen.

Maaskant had in Nederland RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II en NAC Breda onder zijn hoede. In 2010 vertrok hij naar Wisla Kraków. Hij leidde de club in zijn eerste seizoen naar de Poolse landstitel, maar werd in november 2011 weggestuurd.

Na zijn tijd in Polen ging hij in de Verenigde Staten aan de slag als trainer van Texas Dutch Lions.

Dinsdag legde Groningen al drie spelers vast. Mitchell Schet tekende een contract voor drie jaar, Género Zeefuik en Michael de Leeuw voor vier jaar.

"Veel zin in"

Maaskant hoefde niet lang te twijfelen toen FC Groningen hem benaderde om hoofdtrainer te worden.

"Ik was meteen enthousiast. Dit is een heel levendige club, dat past bij mij", zei Maaskant woensdag tijdens zijn presentatie in de Euroborg. "De intentie is om zeker hier in de Euroborg voor het nodige spektakel te zorgen."

De 43-jarige Schiedammer brak een 'zomerbaan' bij Texas Dutch Lions af voor FC Groningen. "Voor mij is het belangrijk dat er altijd reuring is binnen een club. Dat is niet altijd positief, maar het betekent wel dat het leeft bij de supporters. Mijn werkwijze is gebaseerd op normaal doen, dat past hier denk ik heel goed. Maar ik heb ook een bepaalde flair en brutaliteit die moeten overslaan op de selectie. Ik heb er heel veel zin in."

FC Groningen eindigde afgelopen seizoen als 14e in de eredivisie. "Ik ga proberen met Groningen weer een rol van betekenis te spelen, zodat de mensen in den lande weer positief gaan praten over ons. We willen kijken of we om de play-offs kunnen gaan meedoen."

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Jaaroverzicht 2012

Video Presentatie

Maaskant nieuwe trainer Groningen

Robert Maaskant is de nieuwe trainer van FC Groningen. Woensdag zette hij zijn handtekening onder een éénjarig contract. In... Groningen is Maaskant de opvolger van Pieter Huistra.

Audio Reactie

  • Maaskant niet verrast met aanstelling Robert Maaskant is het komende jaar de trainer van FC Groningen. Rob Fleur ging naar Groningen en sprak daar algemeen directeur... Hans Nijland en Maaskant.

Video en Audio

  • » WK judo: finale -63 kg (vrouwen) Video Beelden van de finale in de klasse tot 63 kilogram op de WK judo in Rusland tussen Clarisse...28 aug 2014, 37 keer afgespeeld
  • » Ødegaard was nerveus voor debuut Video De reactie van de 15-jarige Noorse voetballer Martin Ødegaard na zijn eerste wedstrijd voor...28 aug 2014, 750 keer afgespeeld
  • » Eventingruiter Pen hoopt op top-5 Video Eventingruiter Elaine Pen vertelt over haar kansen en de kansen van het Nederlandse team bij het...28 aug 2014, 342 keer afgespeeld

Meer video en audio