NOS NieuwsAangepast

Meerderheid in Kamer voor ESM

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft zich zoals verwacht uitgesproken voor het permanente Europese noodfonds ESM. In het Kamerdebat hebben D66, PvdA, VVD, GroenLinks en CDA aangegeven voor het ESM te zijn. Het debat werd dinsdagavond kort voor 23.00 uur afgerond. Vanochtend geeft minister De Jager antwoord op vragen van de Kamer over het noodfonds.

Het debat begon een uur later dan gepland. Direct nadat Kamervoorzitter Verbeet de zitting had geopend, vroeg PVV-leider Wilders om uitstel. Hij wil een uitspraak afwachten van het kort geding dat hij heeft aangespannen tegen de staat.

Na een korte schorsing besloot Verbeet dat over het verzoek van Wilders hoofdelijk moest worden gestemd waardoor alle Kamerleden naar de vergaderzaal moesten komen.

Hoofdelijke stemming

Bij de hoofdelijke stemming bleken 86 leden tegen het voorstel van de PVV om het debat uit te stellen, 35 parlementariërs waren voor. De Kamer is daarna alsnog begonnen aan het debat over het ratificeren van het permanente Europese noodfonds ESM.

Volgende week dinsdag dient het kort geding dat Wilders heeft aangespannen. Hij vindt dat er pas na de verkiezingen een besluit mag worden genomen over het ESM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl