NOS NieuwsAangepast

Inspectie: Odfjell onverantwoordelijk

Tank- en overslagbedrijf Odfjell toont onvoldoende verantwoordelijkheid voor de veiligheid in zijn gebied. Dat concluderen de gezamenlijke inspectiediensten na onderzoek bij het bedrijf in Rotterdam.

Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen worden regelmatig geïnspecteerd. Odfjell wist van sommige tanks niet meer wanneer de laatste controles waren. Ook schiet het bedrijf tekort op het gebied van explosieveiligheid, onderhoud en brandblusvoorzieningen.

Verbetering

De meerdaagse controle werd uitgevoerd in maart. Ruim twintig inspecteurs kwamen onaangekondigd langs bij het bedrijf. Sommige situaties waren zo gevaarlijk dat er direct werd ingegrepen. Ook werden toen al dwangsommen opgelegd.

Odfjell laat weten dat er sindsdien hard wordt gewerkt aan verbetering.

Procedure

Odfjell kwam in de afgelopen jaren geregeld in opspraak vanwege veiligheidsincidenten. Het bedrijf staat al langer onder verscherpt toezicht van de Inspectie SZW. In maart debatteerde de Tweede Kamer over de toestand bij het bedrijf.

De DCMR Milieudienst Rijnmond is inmiddels een bestuursrechtelijke procedure gestart. Dat kan betekenen dat bedrijfsactiviteiten worden stilgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl