NOS SportAangepast

Nadal klopt Djokovic in Rome

Rafael Nadal heeft voor de zesde keer het Masters-toernooi van Rome gewonnen.

In een herhaling van de eindstrijd van 2011 was de Spanjaard met 7-5, 6-3 te sterk voor Novak Djokovic.

Het was Nadals achttiende zege op Djokovic in 32 ontmoetingen. Vorige maand won hij in de finale in Monte Carlo ook al van de Serviër en dat was voor het eerst na zeven nederlagen op rij.

Dankzij zijn overwinning neemt Nadal de tweede plaats op de ATP-wereldranglijst weer over van Roger Federer, die hem een week geleden gepasseerd was na z'n zege in het Masters-toernooi van Madrid. Ook is Nadal weer alleen recordhouder wat het aantal Masters-titels (21) betreft.

Foutenlast

In Rome profiteerde Nadal optimaal van de fouten van Djokovic. De Serviër was degene die voor de punten ging; dat leverde soms succes op, maar ook veel afzwaaiers. Tegenover 21 winners stonden maar liefst 41 onnodige fouten.

Ook zal de nummer één van de wereld nog wel eens terugdenken aan de foute call toen Nadal op 4-5 serveerde om in de set te blijven. Een onbereikbare bal van Djokovic 'kuste' op 30-30 de lijn, maar werd uit gegeven. Nadal kreeg een herkansing en won prompt de game. Hij brak vervolgens de woedende Djokovic en pakte de set.

In set twee leverde Djokovic direct z'n service in. Hij kreeg daarna nog enkele breakpoints, maar Nadal gaf geen krimp.

Close

"Ik denk dat het vandaag vrij 'close' was, ook al won hij in twee sets", vond Djokovic. "Als je tegen Rafa je kansen onbenut laat, red je het niet. Maar ik ga vol vertrouwen naar Parijs."

Hetzelfde geldt echter voor Nadal. "Ik ben blij dat ik in Rome zonder setverlies het toernooi heb kunnen winnen. Met sterke tegenstanders als Berdych, Ferrer en Djokovic", keek de Spanjaard tevreden terug. "Ik hoop dat ik dit niveau vasthoud."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl