NOS SportAangepast

Murray moet buigen voor Gasquet

Andy Murray is bij het Masters-toernooi in Rome in de achtste finales uitgeschakeld. Hij moest na een drie uur durend gevecht zijn meerdere erkennen in Richard Gasquet: 6-7 (1), 6-3, 6-2.

Murray begon scherp, verprutste liefst tien breekkansen, maar met het benutten van de elfde kwam hij op 4-3. Toch werd de set pas beslist in een tiebreak, die de Schot comfortabel won. Gasquet hield een vroege break in de tweede set vast en zijn formidabele backhand bleek in de beslissende set doorslaggevend.

Rafael Nadal, die vorig jaar in de finale verloor van Novak Djokovic, walste over zijn landgenoot Marcel Granollers heen. Nadal was Granollers, die in de eerste set drie breekkansen kreeg, maar in het vervolg geen een, met 6-1,6-1 de baas.

Djokovic stuurt Monaco naar huis

Djokovic bereikte de kwartfinales ten koste van de Argentijn Juan Monaco. De als eerste geplaatste Serviër bakte er weinig van in de eerste set, maar kwam de stroeve start te boven: 4-6, 6-2, 6-3.

Djokovic' service liet in de eerste set te wensen over en ook zijn backhand kwam geen moment uit de verf. Uit woede over twee gemiste backhands, die Monaco de setwinst opleverde, sloeg de Serviër zijn racket aan barrels, wat hem op een waarschuwing kwam te staan.

De woede-uitbarsting hielp kennelijk, want in het vervolg ging er weinig meer mis. Monaco stribbelde nog wel fel tegen, maar legde het op kwaliteit simpelweg af tegen de titelverdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl