NOS NieuwsAangepast

Utrecht betaalde hotels voor Roma

De gemeente Utrecht heeft 29.000 euro betaald om een Roma-familie onder te brengen in hotels en vakantieparken. De familie Nicolich verbleef daar in 2009, voordat het gezin in een villa in De Meern ging wonen.

Volgens wethouder Gilbert Isabella (Wonen) werd het gezin geholpen "om humanitaire redenen". "Dat heeft geleid tot een zoektocht naar een geschikte woning en daarvoor zijn de families ondergebracht in hotels en vakantieparken."

Terugbetaald

Een deel van het geld heeft de Roma-familie inmiddels terugbetaald. Van april 2010 tot en met december 2011 is maandelijks 600 euro afgelost, totaal 12.000 euro. "De rest is kwijtgescholden", zegt Isabella.

De gemeenteraad is volgens de wethouder over de regeling ingelicht. "Na keurige afbetaling zou er een kwijtschelding zijn, zoals we die ook gewend zijn bij de schuldhulpverlening", zegt Isabella.

Diners en huurfilm

Het AD had stukken over de kosten van de Roma-familie opgevraagd bij de gemeente via de Wet openbaarheid van bestuur. Daarin staat dat de gemeente niet alleen betaalde voor overnachtingen, maar ook voor kosten van diners, telefoonkosten en een huurfilm.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl