NOS NieuwsAangepast

Juncker: Grieks exit niet besproken

Een vertrek van Griekenland uit de eurozone is geen onderwerp van discussie. Alles zal in het werk worden gesteld om het land binnenboord te houden. Dat zei Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de vergadering van ministers van Financiën van de zeventien eurolanden, na afloop van overleg in Brussel.

"Er is een groot verlangen om Griekenland binnen de eurozone te houden'', zei Juncker. "Absoluut niemand stuurde het debat in de richting van een Grieks exit."

Houden aan afspraken

Minister De Jager zei na afloop van de vergadering nog eens dat Griekenland zich aan de afspraken moet houden. Volgens De Jager zijn de voorwaarden voor steun aan de Grieken bekend. De ellende is niet te overzien als Griekenland niet doorzet, zei De Jager.

Er is volgens hem alleen te onderhandelen over betere bezuinigings- en hervormingsmaatregelen als die meer economische groei opleveren. Het is dan aan de geldschieters, de zogeheten trojka, om hierover te beslissen. De Griekse bevolking verdient het volgens De Jager dat er een regering komt die aan de toekomst denkt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl