NOS NieuwsAangepast

Ron Paul staakt campagne

De Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul staakt zijn campagne. Hoewel hij in een verklaring aan zijn aanhangers benadrukt dat hij niet uit de race stapt, is de campagne voorbij.

"We zullen geen geld meer uitgeven aan de campagne in de voorverkiezingen. We zouden daar tientallen miljoenen dollars aan moeten uitgeven die we niet hebben, zonder enige kans op succes", redeneert Paul.

Vrijheid

Ron Paul is de laatst overgebleven tegenkandidaat van Mitt Romney. Het lukte hem niet om het Romney moeilijk te maken: hij haalde maar 104 gedelegeerden binnen, terwijl Romney er 966 heeft. Er zijn 1144 gedelegeerden nodig om de Republikeinse nominatie in de wacht te slepen.

"Deze campagne ging om meer dan de presidentsverkiezingen in 2012. Het ging om de vrijheid en die heeft een geweldige sprong gemaakt in deze verkiezingen", stelde Paul. "We hebben iets behaald dat de experts op televisie niet voor mogelijk hielden."

Liberale

Ron Paul (76) zit al jaren in het Huis van Afgevaardigden en staat bekend als een zeer liberale kandidaat. Zo wil hij geen Amerikaanse militairen inzetten in het buitenland en pleit hij voor afschaffing van de Federal Reserve System, het stelsel van Amerikaanse banken.

Paul zegt dat hij een van de komende dagen bekend zal maken hoe hij invloed wil blijven houden op de Republikeinse partij. Hij roept zijn aanhang op om op hem te blijven stemmen, zodat hij een grote delegatie zal hebben op de conventie in Florida in augustus. Daar zal Mitt Romney officieel tot de Republikeinse presidentskandidaat worden gekozen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl