NOS NieuwsAangepast

Proces moorden Malmö begonnen

In de Zweedse stad Malmö is het proces begonnen tegen de 40-jarige Zweed Peter Mangs, die beschuldigd wordt van drie moorden en twaalf pogingen tot moord. In 2009 en 2010 veroorzaakten schietpartijen in Malmö veel angst onder immigranten.

Mangs werd in 2010 na een klopjacht gearresteerd. Hij werd later in verband gebracht met twee moorden in 2003. De verdachte zei bij het begin van de strafzaak dat hij onschuldig is.

Alle slachtoffers van de schietpartijen in Malmö waren immigranten, of ze hadden een buitenlands uiterlijk. De slachtoffers werden in huizen, winkels en geparkeerde auto's beschoten, en soms ook op straat. Bij de verdachte werden tassen gevonden met gaten van waaruit ook geschoten kon worden.

Psychiatrisch verleden

Mangs is een dropout met een psychiatrisch verleden, die in 2002 in Zweden aan een wapenvergunning kwam. Een jaar later kocht hij in Californië twee typen wapens. Thuis verwisselde hij de cilinders van zijn wapens, om het voor de politie moeilijker te maken om de herkomst van de kogels te achterhalen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl